Ugrás a tartalomra

Scribus 1.5

Néhány hete megjelent a Scribus 1.5, vagyis az egyetlen valamire való nyílt forrású DTP program új verziója. Az új verzió ez esetben egy technikai előzetest jelent, éles használatra még nem javallott a fejlesztői szerint. A saját tapasztalatom, hogy kisebb feladatokat (szórólapokat) minden további nélkül ebben az új verzióban kezdek el. A magyar fordítását ismét én készítettem el, elvileg teljes. Fordítási hibákat legegyszerűbb az openscope.org-on jelezni nekem.

Pércsy Kornéllal, Benedek Péterrel és Pénzed Dáviddal közösen készítettünk egy bemutató cikket róla. A Scribusznak nincs magyar oldala, úgyhogy eddig a következő helyeken lehet olvasni: libreoffice.hu, ubuntu.hu, linuxmint.hu, scribus.pe.hu

A code.google.com bezár, így az eddig fordítási projektet a GitHubra költöztettem. De lehet, hogy teljesen feleslegessé lesz a külön oldal, ugyanis a fejlesztők készítik elő a Transifex integrálását a fordítási munkamenetbe, ami azt jelenti, hogy könnyű lesz részt venni a fordításban bárkinek majd. Remélem ez meg is valósul!

Címkék

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.