Ugrás a tartalomra

Sencor SDB 522RT DVB-T vevő életre keltése Ubuntu alatt

Szegeden belvárosában kitűnő a MindigTV adása. Vettem egy DVB-T vevőt a Sencor műhelyéből: HD USB DVB-T vevő SDB 522RT. Egyszerű, olcsó, csak egy USB csatlakozót takar le.

A gyártó mellékelt hozzá egy Windows-os programot. Feltelepítettem, nem volt bonyolult, de a meglepetés utána jött. A feleségem Asrock ION 330-as gépe WindowsXP-n nem bírta a lejátszást. Kissé csalódott voltam. Felraktam a saját Dell laptomomra, de Windows7-re, de a HD adás ott sem ment tökéletesen, szaggatott.

Aztán rájöttem, hogy a VLC is tud DVB-T adást feldolgozni. Ez már jobb teljesítményt adott, mint gyári szodtver, a BlazeDTV 6.0. WindowsXP-n is volt egy olyan képalkotási mód, ahol bírta a HD-t is, csak elfagyott 10 másodpercen belül.

Szóval, gondoltam tegyünk egy próbát a linux-szal, egész pontosan Ubuntu 12.04 LTS-sel. A nagy probléma, hogy ehhez az eszközhöz nincs a kernelben támogatás: 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. Némi keresgélés és zsákutcák kipróbálása után ráakadtam a megoldásra. Itt találtam meg a megoldást. Fordítani kell hozzá, de a leírás tökéletes. A kernel modul működése utána csak a VLC-t kellett beállítani hozzá, annak is találtam leírást. Szegeden a 786000 kHz-en és a 82600 kHz-en lehet venni az adást. A Dell-en szggatás nélkül meg a diszkrét kártya nélkül is (ennyit a Windows7-ről). Az ION-330-on sajna Ubuntu alatt is szaggat...

A linux-os driver nem lehet tökéletes, mert a VLC channels.conf-os megoldással nem sikerült életre kelteni, lefagy ilyenkor. Marad a Média > Felvevőeszköz megnyitása mód. Kicsit kényelmetlen, de tökéletesen működik.

Sok sikert, ha valaki ugyanilyen problémát szeretne megoldani.

Címkék

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.