halld

Nagy Babilon és a pénz

Címkék: 

Nap száma: 

364.

Igehely: 

Jel 16-18
Kereskedők háromszor is említve, nem igazán pozitív szemmel

Miközben olvastam, azt nem tudtam kiverni a fejemből, hogy a Nagy Babilon az simán lehet a kereskedelem-pénz is: „a föld kereskedői az ő gyönyörűségeinek bőségéből lettek gazdagokká” (Jel 18,3) „kereskedőid a föld fejedelmei voltak” (Jel 18,23).

A másik, ami nagyon megragadott: „Menjetek ki onnan én népem…” (Jel 18,4) Elég világos felszólítás. De mi nem mentünk ki.

Örök

Címkék: 

Nap száma: 

363.

Igehely: 

Jel 12-15
Gyönyörű, az evangélium nem változik!

Újabb látomások: Azon gondolkodtam, hogy az asszony vajon ki: Szűz Mária biztos nem – vagy legalábbis rá is vonatkoztatható, de nem elsődlegesen – és vajon inkább az Egyház, vagy még inkább Izrael-e? Szerintem leginkább Izraelre illik, aki megszüli az Egyházat, amit üldöz a Sárkány.

A két fenevad kapcsán itt van a 666 és a pénz, illetve minden más monopólium, ami eltulajdonítja Istentől az egyeduralkodást (Jel 13).

A legjobbak: „akiknél Jézus tanúságtétele van” (ἐχόντων τὴν μαρτυρίαν Ἰησοῦ: Jel 12,17) és „akinél örök evangélium volt” (εὐαγγέλιον αἰώνιον εὐαγγελίσαι: Jel 14,6 – a görög jóval szebb!)

Tettekkel

Címkék: 

Nap száma: 

359.

Igehely: 

1Jn 4-5; 2Jn; 3Jn
Tényleg vannak olyanok, akik szeretik hangsúlyozni, hogy milyen jó kapcsolatban vannak Istennel, de az emberi kapcsolataik olyan ellentmondásosak…

A legjobb: „Abból ismerjük meg, hogy benne lakunk és ő mibennünk, hogy Lelkéből adott nekünk. :-) 1Jn 4,13

Azon gondolkodtam, hogy miért kerültek be a kánonba a 2. és 3. levél.

Jézus

Címkék: 

Nap száma: 

357.

Igehely: 

Jn 18-21
Meghalt, feltámadt, megjelent

János evangelista leírja, hogy miből lehet tudni egészen biztosan, hogy Jézus meghalt, nem csak tetszhalott volt. Aztán leírja, hogyan támadt fel, mi jellemezte a feltámadt testét (nehezen felismerhető, nincs kötve e világ anyagához – zárt ajtón keresztül jelenik meg). Végül a megjelenéseire koncentrál, ahol megbizonyosodik arról, hogy tanuk látták feltámadva és a legtermészetesebb dolog volt, hogy nem hittek addig, amíg nem látták Jézust feltámadva.

„Vegyétek a Szentlelket” Jn 20,22
Boldogok, akik nem láttak és mégis hittek. Jn 20,29

Mi a bűn?

Címkék: 

Nap száma: 

356.

Igehely: 

Jn 14-17
Ezért az igéért nagyon hálás vagyok.

A mai napi központi igém ez lett, ami személyesen fontos a számomra: „meggyőz… a bűnről, hogy nem hisznek bennem” (Jn 16,9). Mi a bűn? Hogy nincs bizalmi kapcsolat Isten és ember között. Ez a bűn. Ez termi a maga vétkeit.

Egyébként meg az egyik legszebb rész a Szentírásban, aminek egy csomó része már megragadott.

Oldalak

Feliratkozás halld csatornájára