Ugrás a tartalomra

FreeShow

Kedves zenélő barátok, zenekarok, evangelizációs vagy dicsőítő alkalmakat szervezők! Nemrég megjelent egy új dicsőítés szövegvetítő szoftver. Helyesebben ebben a kategóriában egy új szintet képviselő eszköz. Én egy ideje már figyelem, hogy mire lesz képes, és most jutottam el odáig, hogy használni fogom. Az OpenLP-t alkalmaztam eddig minden ilyen helyzetben, főleg kurzusokon, sokat fektetve a magyar felületébe, de az olyan alkalmakon – mint pl. nekünk az AdventFeszt –, amikor nem csak énekszöveget kell vetíteni, hanem sok videót is, hangbejátszásokat és mindezek fölé átfedésben pl. visszaszámláló órát, akkor a jól bevált OpenLP már kevésnek bizonyul. Noha ezeket egy egyszerű szinten meg lehet vele valósítani. 

A FreeShow mindezt tudja egy jól elgondolt rendszerben, rétegekbe szervezve. Persze sokkal bonyolultabb szoftver, megtanulni is nehezebb és talán az 1.0-s kiadásánál nem is annyira stabil, letisztult mind az OpenLP, de nagyon ígéretesnek tűnik nagy, egész napos, bonyolultabb szerkezetű dicsőítő rendezvények/istentiszteletek/evangelizációs alkalmak vizuális lebonyolításához.

Szabad szoftver és ingyenes, forrása a Githubon, fordítása a Transifex-en. A fordítását most kb. rendbe raktam, mert csak egy gépi fordítás volt eddig magyarul. Ez majd csak a következő kiadásban lesz elérhető. Technikailag Electron, tehát webes megoldás.

Letöltés, ismerkedés: https://freeshow.app/ A dokumentáció egyelőre késésben van. Érdemesebb felfedező mentalitással tanulni, mint a dokumentációt olvasva.

Az OpenLP-t nem fogom elhagyni, mert egy könnyen tanulható, egyszerű szoftver és 99%-ban elég. Továbbra is támogatni fogom, hogy elérhető legyen magyarul.

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.