23 / 4 / 2021
Hozzávalók
Tészta:
- 50 deka liszt
- 25 deka zsír vagy margarin
- 1 evőkanál cukor
- 0,5 mokkáskanál só
- 2.5 deci tejföl
Töltelék:
- 0.5 kg csokoládés szilvalekvár (kemény állagú)
Szórás:
- 10 evőkanál porcukor
Elkészítés
Dolgozd el alaposan a tészta hozzávalóit, majd pihentesd a hűtőben kb. 1 órát. Nyújtsd a tésztát ezek után úgy 2-3 milliméteresre, és egy pohárral formázz belőle úgy 7 centi átmérőjű köröket. Ebbe kanalazd a lekvárt, majd hajtsd fel és formázd félhold-kifli alakúra. Ha ezzel megvagy, előmelegített sütőben süsd készre 180 fokon 15 perc alatt, majd a sütőből kivéve forgasd a vaníliás cukorral elkevert porcukorba a kifliket.
Új hozzászólás