Ugrás a tartalomra

Firefox OS

Akkor határoztam el, hogy lesz FirefoxOS-es telefonom, amikor először hallottam róla.

Nos, megjelent: Magyarországon először az Alcatel One Touch Fire  a T... kínálatában. Hétfőn délelőtt még 12.847 Ft volt Dominó feltöltőkártyával a webshopban. Kicsit sétálni kellett, mert a boltban már 20e Ft volt az ára. Így a webshopban megrendeltem, átvételre a szomszédban lévő boltot adtam meg, átsétáltunk újra és a miénk lett ennyiért.

Itt található róla egy klassz értékelés, úgyhogy csak ehhez viszonyítva:

  • Szín: a telefon a feleségé. Az előző is narancssárga volt, tehát a szín tökéletes :).
  • Súlyra nehezebb, mint számítottam.
  • Szoftver szempontjából azt kaptam, amire számítottam: a rendszer még új, van egy csomó kényelmetlenség, de ennyi pénzért 2× is megérte. Az én Androidos gépem háromszor ennyibe került és kevesebbet tud.
    • Nincs gyors-hívó.
    • A névjegyzékből nem tudtam egy mozdulattal minden elemet törölni. Először ugyanis Gmail-ből importáltam a névjegyeket, majd rájöttem, hogy a régi készülék exportját kellene inkább feltenni. Gyári visszaállítást csináltam ezért az első nap után.
  • Eddig egyszer kellett újraindítani.

Látom azóta felment az ára: most már 19.900. Erre már nehezebb lenne Erát rádumálni.

Na, de miért is Firefox OS? Mert szeretem a szabadságot. És hálából azért az 5 szép évért, amit a Mozillának/Firefoxnak köszönhetek webfejlesztő koromban.

Hozzászólás

Isti Pisti (nem ellenőrzött) 2014. 04. 09., sze – 17:28

én most cseréltem androidra iPhone után, nem azért mert akartam, hanem, mert elhagytam az iPhonomat, de soha vissza nem megyek az almashoz, akkora szarságot... persze itt csak a telefonról beszélek, mert MacBook-on dolgozok a cégnél, otthon meg PC van és ne mondjam, hogy az első adandó alkalommal repül a PC... Pisti, http://gumi-gumik.com

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.