Firefox OS

Akkor határoztam el, hogy lesz FirefoxOS-es telefonom, amikor először hallottam róla.

Nos, megjelent: Magyarországon először az Alcatel One Touch Fire  a T... kínálatában. Hétfőn délelőtt még 12.847 Ft volt Dominó feltöltőkártyával a webshopban. Kicsit sétálni kellett, mert a boltban már 20e Ft volt az ára. Így a webshopban megrendeltem, átvételre a szomszédban lévő boltot adtam meg, átsétáltunk újra és a miénk lett ennyiért.

Itt található róla egy klassz értékelés, úgyhogy csak ehhez viszonyítva:

  • Szín: a telefon a feleségé. Az előző is narancssárga volt, tehát a szín tökéletes :).
  • Súlyra nehezebb, mint számítottam.
  • Szoftver szempontjából azt kaptam, amire számítottam: a rendszer még új, van egy csomó kényelmetlenség, de ennyi pénzért 2× is megérte. Az én Androidos gépem háromszor ennyibe került és kevesebbet tud.
    • Nincs gyors-hívó.
    • A névjegyzékből nem tudtam egy mozdulattal minden elemet törölni. Először ugyanis Gmail-ből importáltam a névjegyeket, majd rájöttem, hogy a régi készülék exportját kellene inkább feltenni. Gyári visszaállítást csináltam ezért az első nap után.
  • Eddig egyszer kellett újraindítani.

Látom azóta felment az ára: most már 19.900. Erre már nehezebb lenne Erát rádumálni.

Na, de miért is Firefox OS? Mert szeretem a szabadságot. És hálából azért az 5 szép évért, amit a Mozillának/Firefoxnak köszönhetek webfejlesztő koromban.

Címkék: 

1 Comment

mac PC android

én most cseréltem androidra iPhone után, nem azért mert akartam, hanem, mert elhagytam az iPhonomat, de soha vissza nem megyek az almashoz, akkora szarságot... persze itt csak a telefonról beszélek, mert MacBook-on dolgozok a cégnél, otthon meg PC van és ne mondjam, hogy az első adandó alkalommal repül a PC... Pisti, http://gumi-gumik.com

Új hozzászólás