Ugrás a tartalomra

drupal

Drupal 8

Frissítettem Drupal 8-ra. Búcsúzom a Drupal 7-től 8 év után. Én azt gondoltam, hogy nagyon kivártam a 8.8-as verzióval, de a migrációs problémák közben pedig azon mérgelődtem, hogy kivárhattam volna még egy évet... De most már túl vagyok rajta.

Visszamutató hivatkozás

Egy csomó idő eltelt mire megtaláltam ezt a csoda jó leírást: így lehet összehozni Drupal 7 alatt két olyan tartalmat, ahol az egyik hivatkozik a másikra, és a másikból is tudunk létrehozni nézetet, amely az elsőre mutat.

WYMeditor

A napokban míg a Drupallal foglalkoztam, nagyon megtetszett a WYMeditor. Még webfejlesztő koromban én is írtam ilyen online szerkesztőket, az elsőt IE6-ra. Akkor az még nagyon spíler volt. Ezek a szerkesztők mind alakhű (WYSIWYG) megjelenésűek. A WYMeditor-t azért kedveltem meg, mert ez nem alakhű, hanem szemantikus (What You See Is What You Mean - azt látod, amit jelent): a szerkezetre figyel; a megjelenést majd látjuk a végeredményben.

Egy Drupal frissítés mizériái

Okulásul: Adott volt a feladat, ezt az oldalt Drupal 5-ről frissíteni 6-ra, majd 7-re, amiben kb. 800 db beküldés van blog, videó, kép. A D6-ra való frissítés viszonylag gyorsan és hibamentesen ment, de a D7-re való frissítésnél megakadtam és többször neki kellett futni.

Szent Mihály Major

Elkészült a Szent Mihály Major Drupal alapú weboldala. Lelkigyakorlatos-, kurzus szervezők, keressétek fel a házat: nem csak áldott, hanem szép, jó állapotban lévő és gondozott is.

Flash videó kalandozások

Gondoltam, már jó idő eltelt azóta, hogy először eszembe jutott: „ki kellene rakni a családi videókat az oldalra” – nézzünk körül mi van a Drupalban.

MySQL 4.0 → 4.1 Drupal

Elhatároztam, hogy növelem az esélyét annak, aki ugyanebbe a problémába esik, mint én.

Tehát: Drupalt használok,

  • a szolgáltató frissíteni alattam a MySQL adatbázist 4.0-ról 4.1
  • észreveszem hogy a Drupal elszáll, krikszkrakszok jelennek meg és 'latin1_swedish_ci'-re panaszkodik
  • kétségbeesek.

Mit teszek?

Na, itt rontottam el :-(

Feliratkozás a következőre: drupal