Ugrás a tartalomra

WYMeditor

A napokban míg a Drupallal foglalkoztam, nagyon megtetszett a WYMeditor. Még webfejlesztő koromban én is írtam ilyen online szerkesztőket, az elsőt IE6-ra. Akkor az még nagyon spíler volt. Ezek a szerkesztők mind alakhű (WYSIWYG) megjelenésűek. A WYMeditor-t azért kedveltem meg, mert ez nem alakhű, hanem szemantikus (What You See Is What You Mean - azt látod, amit jelent): a szerkezetre figyel; a megjelenést majd látjuk a végeredményben.

Szóval megtetszett. Feltűnt, hogy a definíciós listát (dl/dt/dd) nem formázza. Gondoltam, megnézem meg lehet-e csinálni. Lehetett. Aztán jöttek az ötletek és éjszakánként csinálgattam, végül beküldtem. Néhányszor megbeszéltük a vezető fejlesztővel a dolgokat majd elkészítettem a végleges verziót, amit be is olvasztott. Olyannyira hasznosat sikerült alkotni, hogy még a szerzők közé is felvett.

Mit is alkottam? Egy új témát, ami nem képpel, hanem szöveggel írja ki, hogy mit jelölünk, támogatva az sorközi elemeket is és a CSS osztályokat is. Egyelőre még nincs bemutatva, így csak a kódot tudom megmutatni meg. A hozzáértők ebből is értik, a CSS fájl a lényeg.

Címkék

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.