Ugrás a tartalomra

web

gombagabi.hu

Nem, a gombagabi.hu oldalt nem én készítettem, hanem egy kedves barátomhoz tartozik az ország másik végében. De ha már megmutatta nekem, gondoltam értékelem.

Na szóval, Gábor és kedves felesége, Johanna gombát termesztenek. Finom. A weboldal a tevékenységnek készült.

Ami tetszik:

Újra hobbi

A bandifi.hu-n dolgozom. Elvárások: legyen flat design, mobile first, reszponzív... Most már ki kell jelentsem magamnak, hogy újra csak hobbi a webfejlesztés.

WYMeditor

A napokban míg a Drupallal foglalkoztam, nagyon megtetszett a WYMeditor. Még webfejlesztő koromban én is írtam ilyen online szerkesztőket, az elsőt IE6-ra. Akkor az még nagyon spíler volt. Ezek a szerkesztők mind alakhű (WYSIWYG) megjelenésűek. A WYMeditor-t azért kedveltem meg, mert ez nem alakhű, hanem szemantikus (What You See Is What You Mean - azt látod, amit jelent): a szerkezetre figyel; a megjelenést majd látjuk a végeredményben.

WebM

Az ilyenekből lehet forradalmat csinálni: WebM. És a kedvenc böngészőm már kezeli is. Jéé!

Színelmélet

No, ezt is el kell rakni magamnak, mert nagyon jó: 1. http://www.webragacs.hu/2010/01/a-szinek-elmelete-a-szinek-jelentese/ 2. http://www.webragacs.hu/2010/02/a-szinelmelet-2-resz-%e2%80%93-fogalmak-es-kifejezesek/ 3. http://www.webragacs.hu/2010/02/a-szinelmelet-3-resz-keszits-sajat-palettat/

display: box

Ha még webfejlesztő lennék, akkor ma táncolnék e hír olvasása után: http://hacks.mozilla.org/2010/04/the-css-3-flexible-box-model/ De jó lenne most kezdeni a webes pályát, egész más lenne az élet :), mint a Netscape 4 és az Internet Explorer 5 idején.

Modern böngészők

Így, hogy már csak amatőr webfejlesztő vagyok, csak megjegyzem magamnak, hogy mi számít ma modern böngészőnek: http://googleenterprise.blogspot.com/2010/01/modern-browsers-for-modern-applications.html Ez alá már én sem megyek, ha fejlesztek majd.

Szent Mihály Major

Elkészült a Szent Mihály Major Drupal alapú weboldala. Lelkigyakorlatos-, kurzus szervezők, keressétek fel a házat: nem csak áldott, hanem szép, jó állapotban lévő és gondozott is.

Feliratkozás a következőre: web