Ugrás a tartalomra

hit

Két szín alatt

Már régóta motoszkál bennem és feszít belülről az Eucharisztia egy vagy két szín alatti ünneplésének kérdése. Ez a hír most megtépázta a lelkem. Nem vagyok a Neokatekumenális Út tagja, voltaképpen senkit sem ismerek a tagjai közül, vagy ha ismerem, nem tudom, hogy ennek a mozgalomnak lenne a tagja. Nem is tett senki döntőbíróvá az ő kérdésükben.

Hit

Csak egy mai napi gondolat: A hit egy olyan személyes kapcsolat Istennel, amelyet a bizalmas ráhagyatkozás jellemez: Istenhez: aki akarja, hogy legyek, szeret Jézushoz: aki felszabadított a bűn szolgálatából a Szentlélekhez: aki vezet a mindennapokban és a szolgálatban. Nem a csodákban hiszünk.

Közös nyilatkozat a megigazulásról

Hú, ezt nagyon sokáig kerestem, de végül találtam (ha nem is tökéletest): KÖZÖS NYILATKOZAT A MEGIGAZULÁS TANÍTÁSÁRÓL (Lutheránus Világszövetség, Katolikus Egyház, 1999, a reformáció napján)

Hogyan lettem hívő?

Egy tősgyökeres katolikus családból származom, három nagybátyám pap és öt évesen már le vagyok fényképezve, ahogy épp egy püspök előtt virítok a ministráns csoport legelején. Amikor nyári szünetben Székelykevén voltam a plébánián, kedvenc elfoglaltságom a képes Biblia lapozgatása volt, holott még olvasni sem tudtam. Emlékszem, elsőáldozáskor még megszólítottam Jézust. A következő emlékem az, hogy nyolcadikos koromban azért járok templomba, mert utána mindig jót lehet pingpongozni a hittanteremben.