Miért maradtam katolikus?

Reagálva erre: http://eloviz.epk.hu/node/635

Ha megtért, Szentlélekben újjászületett hívő vagyok, elkötelezett apostol, akkor miért nem hagytam el a katolikus egyházat? Egyszerű: Mert nem mondott nekem ilyet az Isten Igéje, sem Jézus, sem a Szentlélek, sem az Atya. És ez hiteles.

Beletörődve a jelenbe, néha úgy tűnik – mindkét oldalon –, mintha abban ringatnánk már-már magunkat, hogy a felekezetekre való szétesés Isten szándéka. Pedig a mi bűnünk, illetve az elődeinké. Elsősorban nem tanbeli ellentétek választanak szét hanem a megalkuvás és az akarat hiánya. Isten egységet akar, hogy higgye a világ: Jézus az Ő küldötte. Ha pedig Isten egységet akar, akkor mi, keresztények hiúsítjuk meg: katolikusok, protestánsok, ortodoxok közösen.

Címkék: 

6 Comments

Épp a mai istentisztelet

Épp a mai istentisztelet témája volt, hogy mivel ugyebár keresztényekként a fő feladatunk az evangélium hirdetése, ezen a területen kellene végre komolyan elindulni, aztán a szellemi harc meghozza majd a többiek kedvét is, és ez talán összerendezheti akár a különféle felekezeteket is. Lásd példának Jonatán elszántságát az 1Sám 14-ből.

Kapcsolódás

Aha, ha van kapcsolat, közös élet, akkor a tanítások is követni fogják ezt.

Lesz majd egy falumisszió Kunágotán. Nem fogok elfelejteni felkeresni a pünkösdieket. Csak kár, hogy kétfelé szakadtak.

Bubu

Miért maradtam katolikus?-Avagy mi is történik valójában?!

A tízparancsolatban szól az Ige (1,2. parancsolat)
Hogy nem szabad leborulni képek szobrok előtt, mert az bálványimádás, és Pál külön kiemeli, hogyha valaki atyafi létére bálványimádó, azt messze el kell kerülni, még enni se kell vele!
Akkor miért mondod hogy nem szól erről az ige?

Arrólmár nem is beszélve, hogy még egy darab tészta előtt is leborulnak némelyek....

Isten nem szenilis! Amit megmondott azt megmondta!

a Mária kultusz is ellent mond Isten igéjével, (hogy lehetne valaki örök szűz, miután Jézus után még szült egy csomó gyereket-Józseftől...
És aki egy nőistent imád...akárkinek is nevezi, ilynboldogasszony-olyanboldogasszony az egy idegen isten, és ettől az úrnak hányingere van, és szerintem nem fogja megváltoztatni a véleményét!
Vajon a katolikus vallásban nics ilyen és ehhez hasonló dolog?
Nem lehet kétúton sántikálni...

Válasz

Ha javító szándékkal fordultál hozzám, akkor gondolom a válasz is érdekel.

Pedig a bűneinkkel kapcsolatban szenilis. :-) Komolyan: csak az a kérdés, hogy hol mondta? Engem nem lehet meggyőzni állítólagos mondásokról, amikről kiderül, hogy inkább hagyományok, mint Isten Igéje.

Bubu

Néhány gondolat a Mária ügyhöz

Szia Gellért!
Rég találkoztunk.
Nem szoktam ilyen fórumokon véleményt nyilvánítani, de mint régi barátomnak kíváncsi vagyok a véleményedre, és csak a Mária kérdés körül mozgolódnék.
1.Jézushoz mentek anyja és testvérei. Mi a csudának mentek volna az unokatestvérek a "bolondnak" vélt Jézushoz (Mk 3,20-21)?
2.Mégegy kérdés, ha már az unokatestvérekről beszélünk (Mt13,55-56). Most úgy idézem, hogy a testvér szó helyére behelyettesítem az unokatestvér szót: „Nem ez-é amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-e Máriának, és az ő unokatestvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak? És az ő unokanővérei is nem mind minálunk vannak-é? Honnét vannak tehát ennél mindezek?” Képzeljük el ezt a szituációt! Ezt a hosszú névsort Jézushoz és Máriához kapcsolják. Csak pusztán hétköznapi gondolkodásmódot vegyünk elő: Hogy kerülnének ide unokatestvérek? Képzeld el a szituációt úgy is, hogy elvonatkoztatsz a bibliai szereplőktől, vedd példának egy ismerősödet! Tedd ezt pusztán azért, hogy kiszakadj egy pillanatra a vallásos gondolkodásmódból, és a hozzá kapcsolódó érzelmekből.
Ehhez a csapathoz mégegy gondolat kapcsolódik, egy aprócska eset, előítéletek nélkül képzeld el a szituációt. Nem nevezem ezt bizonyítéknak, csak józanésznek. Jézus 12 éves, útban hazafelé Jeruzsálemből eltűnik 3 napra. Melyik a valószínűbb?
a) a család egyetlen gyermeke, akit vártak, mint a messiást
b) volt egy szakajtóra való gyerek, a legnagyobb éppen nagykorú lett, gondolták van magához való esze, a kisebbekre koncentráltak.
Talán veled még nem fordult elő ilyen – az utóbbihoz hasonló – eset, de kérdezz meg nagycsaládosokat!
3.Ha már a kereszten elhangzott szavakat idézzük (ő a te anyád), ettől hogyan lesz Mária az egész egyház anyja?
4.Máriát feleségül vette József. Házasságban szüzességben éltek? Vagy Mária (elnézést kérek) meddő lett menet közben? Vagy mi a magyarázat? Amikor férfi és nő „szoros” kapcsolatban élnek, és mégsem történik házasélet, akkor azért arra szán némi energiát a biblia, lásd pl. Dávid öreg korában. A bibliai világképben hol a helye szűzen élt házasságnak (pl 1Kor 7,5)? Érvényes az ilyen házasság (akár a kat.teol. szerint is)?
5.Hogyan is volt az a mennybemenetel (Máriáé) a biblia szerint?
6.Mit mond a biblia az elhunytakkal, illetve a hozzájuk való beszédről?
Hirtelen ennyi jutott eszembe a téma kapcsán.
Elnézést, ha hosszúra sikeredett...
Örülök, hogy rád találtam a nagy interneten.
Minden jót!
Árpi

Új hozzászólás