Ugrás a tartalomra

katolikus

Két szín alatt

Már régóta motoszkál bennem és feszít belülről az Eucharisztia egy vagy két szín alatti ünneplésének kérdése. Ez a hír most megtépázta a lelkem. Nem vagyok a Neokatekumenális Út tagja, voltaképpen senkit sem ismerek a tagjai közül, vagy ha ismerem, nem tudom, hogy ennek a mozgalomnak lenne a tagja. Nem is tett senki döntőbíróvá az ő kérdésükben.

Egy megyéspüspök

Az első püspök az életemben, akivel beszéltem és éreztem közben, hogy nem "csak egy világit" lát bennem. Isten segítsen, gyarapítson kegyelemben és békességben, Gyuri atya!

"A Sátán személyes üzenete"

Hans Küng nem tartozik a legkedveltebb teológusaim közé. A reformtörekvésein viszont el lehet gondolkodni. De nem is ez döbbentett meg, hanem az, ahogy a (nem hivatalos) katolikus magyar fordító teljes hitbeli meggyőződéssel írja róla, hogy a Sátán személyes üzenetének tekinti. Huh, mik vannak az én jó római katolikus egyházamban.

Online evangelizátor suli

Egy egy igazán jó dolog lehet: http://www.magyarkurir.hu/pview.php?id=31043/ vagyis ez: http://www.evschool.net/

Zebra vagy nem zebra

A téma ez: Isten (nem) egy zebra.

Először megdöbbentem, nem tudtam hová rakni: Ki csinálta ezt? Mi volt a célja? Ezt katolikusok csinálták? Ugye nem volt benne pap?

Aztán igyekeztem józanabbul gondolkodni: önmagában az, hogy botránykeltő, az még nem feltétlenül rossz. Jézus is botránykeltő volt, néha meg kifejezetten provokátor. Szóval úgy fogom fel, hogy értékeljük ki ezt az evangelizációt:

Egyházi mozgalmak

Amikor a teológián az új evangelizációról tanultunk, akkor én már érintett voltam: a karizmatikus megújulásban éreztem otthon magamat – amit egyértelműen a mozgalmak közé soroltak. Azt tanították, hogy az alulról induló mozgalmaké a jövő: a lelki megújulások mint mozgalmak öntenek formát az Egyházban. Hallgattam a tanáraimra, nyakik merültem ebbe a jövőképbe.

Feliratkozás a következőre: katolikus